latinica  ћирилица
25/09/2022 |  13:35 ⇒ 15:17 | Autor: RTRS

U ponedjeljak ozvaničenje završetka projekta opremanja prostora Banke humanog mlijeka

U Banjaluci će u ponedjeljak biti ozvaničen završetak projekta adaptacije i opremanja prostora Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.
UKC Srpske - Foto: RTRS
UKC SrpskeFoto: RTRS

Podsjeća se da su u sklopu humanitarne kampanje "S ljubavlju hrabrim srcima", koju je pokrenula predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja prijevremeno rođene djece "Mrvice", skupljena sredstva za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj.

Cilj osnivanja Banke humanog mlijeka je da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Ovaj projekat započet je krajem marta, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.496.108 KM.

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", uz pomoć domaćih donatora prikupljeno je 676.734 KM, a odlukom predsjednika Srpske ta sredstva su prenesena na račun UKC-a.

Zaključkom Vlade Srpske, UKC-u odobrena su sredstva u iznosu od 820.000 KM za realizaciju projekta.

U saopštenju se navodi da su obilazak prostora Banke humanog mlijeka i pedijatrijskih ambulanti, kao i izjave za medije planirani u 11.00 časova.