latinica  ћирилица
25/09/2022 |  18:14 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Bijeljina: Gradske vlasti zagubile projekat asfaltiranja puta u naselju Zovac (VIDEO)

Gradska uprava u Bijeljini zagubila je projekat mještana za asfaltiranje 2,5 kilometra puta koji spaja naselja Trnovu, Modran i Suvo Polje. Inicijativu su odavno podnijeli, ali joj sada nema ni traga. Zbog toga će odbornici SNSD-a pokrenuti inicijativu u Skupštini grada Bijeljine da se put asfaltira.
Zaboravljeni put - Foto: RTRS
Zaboravljeni putFoto: RTRS

Mještani su uradili projekat i procjenu vrijednosti radova i prije četiri godine gradskoj upravi u Bijeljini, podnijeli zahtjev za asfaltiranje puta, ali nikakvog odgovora nema. Zahtjev je navodno bio zagubljen, pa su postupak ponovili, ali opet bezuspješno.

Za prvu fazu radova potrebno je nešto više od 115.000 maraka, a dio posla spremni su i mještani da finansiraju.

Na osnovu odluke lokalne skupštine, Gradska uprava ima obavezu da asfaltira sve puteve i uredi infrastrukturu u naseljima u kojima mještani prikupe 30 odsto sredstava, ali to za ovo naselje očigledno ne važi. Iz SNSD-a su poručili da će od republičkih organa vlasti zahtijevati da provjere poštovanje rokova određenih za postupanje lokaane uprave.

Zaselak Zovac, koje ima pedeset domaćinstava, na samom je rubu opštine Bijeljina. Seoski put vijekovima je u upotrebi, a i danas bi bio korišten kao alternativni pravac kroz ova sela.

Gradska uprava u Bjeljini godinama uporno ignoriše zahtjeve ove mjesne zajednice, a nisu odgovorili ni naša pitanja. U Zovcu nema ni vodovoda, ni javne rasvjete, a loša je i niskonaponska mreža.