latinica  ћирилица
25/09/2022 |  18:16 ⇒ 18:47 | Autor: SRNA

Patrijarh Porfirije dao krv i pozvao vjernike da slijede njegov primjer

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbjeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.
Beograd - patrijarh Porfirije - akcija darivanja krvi - Foto: SRNA
Beograd - patrijarh Porfirije - akcija darivanja krviFoto: SRNA

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

- Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrijednosti humanog društva - napisao je patrijarh na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Patrijarh Porfirije (@porfirije_patrijarh)

Njegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

- Neka Gospod podari iscjeljenje duše i tijela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a ljekarima i medicinskom osoblju koje ih liječi blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu - poručio je patrijarh Porfirije.