latinica  ћирилица
25/09/2022 |  19:59 ⇒ 22:16 | Autor: SRNA

Čubrilović: Očekujemo direktan mandat u Izbornoj jedinici osam

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka u Izbornoj jedinici osam očekuje direktan mandat.
Nedeljko Čubrilović -
Nedeljko Čubrilović

Čubrilović, koji je i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri, rekao je da je DEMOS, iako prvi put izlazi, potpuno spreman za izbore, uživa podršku i očekuje dobar rezultat.

- Naša osnovna ideja sa kojom prolazimo kroz kampanju je kompromis. Kompromis među političkim strankama, narodima, institucijama i da putem njega nalazimo najbolja moguća rješenja za naše građane i za Republiku Srpsku - rekao je Čubrilović.

On je naveo da su to rješenja mnogo bolja od onih koja se nameću i pokušavaju da se nameću na ovim prostorima, prije svega od nekih ambasada i međunarodnih predstavnika.

Kandidat DEMOS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Aleksandar Kostović rekao je da su večerašnji centralni skup organizovali opštinski odbori Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

- Mi smo stranka sa najvećim rastom u Sarajevsko-romanijskoj regiji i od ovih izbora očekujemo direktnog poslanika. Opštinski odbor DEMOS-a Istočno Novo Sarajevo očekuje duplo bolji rezultat nego što je imao na lokalnim izborima - rekao je Kostović.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske Јovan Šilj rekao je da je Opštinski odbor Istočna Ilidža spreman za izbore i da će se potruditi da duplo uvećaju broj glasova i direktno izbore mandat u parlamentu Srpske.

Nosilac liste za Izbornu jedinicu osam Aco Stanišić pozvao je sve građane da izađu na izbore i glasaju i izaberu one koji su najbolji i najkvalitetniji.

- U DEMOS-u ima mnogo takvih ljudi - poručio je Stanišić.