latinica  ћирилица
25/09/2022 |  20:51 ⇒ 22:11 | Autor: SRNA

Nešić: Očekujemo dobre izborne rezultate

Kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić rekao je večeras u Bratuncu da podrška "trećem putu za Srpsku" u cijeloj Republici raste i da ova stranka očekuje dobre izborne rezultate.
Nenad Nešić -
Nenad Nešić

- Mi se zalažemo da živimo u normalnom svijetu, dijalogu, razgovoru, dogovoru i saradnji sa Evropom i regionom, to je podrška `Otvorenom Balkanu`, podrška za nacionalnu stabilnost i bezbjednost - poručio je Nešić na tribini u Bratuncu.

Nešić je rekao da program ove stranke predviđa prosječnu platu u iznosu 2.000 KM, a penzija 1.000 KM, te izgradnju 1.000 stambenih jednica mladima do kraja mandata da bi spriječili dalju depopulaciju ovih prostora.

Ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH Nešić obećava da će obezbijediti nacionalno jedinstvo po pitanju opstanka Republike Srpske i njenih institucija i da povlačiti vitalni nacionalni interes samo za interes Republike Srpske.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da su obišli cijelu Srpsku jer je njena cjelovitost i ravnomjeran razvoj u fokusu programa i djelovanja DNS-a.

Јovičić je rekao da će, ukoliko bude izabran, obezbijediti jedinstvo, kompromis i dogovor i predstavljati Republiku Srpsku u najboljem svjetlu.

Na večerašnjoj tribini predstavljeni su i kandidati DNS-a za Parlamenatrnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri, te kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam.