latinica  ћирилица
26/09/2022 |  08:41 ⇒ 08:42 | Autor: RTRS

Mjestimično mokri i klizavi kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje svakim danom, osim nedjelje, od 8.00 do 17.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova /od Nevesinja do entitetske granice/, a alternativni pravci su Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Saobraćaj će još danas od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljen u mjestu Kruškik, na magistralnom putu Gradiška-Čatrnja, zbog sanacije kolovoza.

Režim saobraćaja izmijenjen je na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Do subote, 1. oktobra, je probna upotreba novoizgrađene dionice auto-puta na koridoru "Pet ce" između petlji Tovira i Kostajnica, a putarina se ne naplaćuje.

Režim saobraćaje izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnji razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatić/, na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/, kao i na pravcima granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici
regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Gornji Klakar u mjestu Poloj i Liješće od 8.00 do 16.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Hrgovi/Blaževac-Lončari-entitetska granica Lepnica, entitetska granica Caparde-Karakaj, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Obustavljen je saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se saobraća na dionici auto-puta A-1 Zenica jug-Zenica sjever, kao i na dionici magistralnog puta Ripač-Dubovsko, Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.