latinica  ћирилица
26/09/2022 |  12:10 | Autor: Agencije

Dešamp: Nema razloga za paniku, imamo mlad tim

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Didije Dešamp izjavio je da nema razloga za paniku iako su "trikolori" bili na korak od ispadanja iz Divizije A Lige nacija, prenose francuski mediji.
Didije Dešamp (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON, ilustracija) -
Didije Dešamp (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON, ilustracija)

Francuska je sinoć u gostima poražena od Danske 2:0 u meču šestog kola Prve grupe Divizije A Lige nacija, dok je Hrvatska u Beču nadigrala Austriju 3:1.

Francuska je pretposljednja u grupi sa pet bodova, dok je Austrija posljednja sa četiri.

- Ne mislim da je to brodolom, niti da ima razloga za paniku. Imali smo i mi dosta prilika, ali smo previše griješili. Imamo mlad tim, a većina fudbalera nema iskustvo na najvišem nivou - rekao je Dešamp.

Aktuelni svjetski šampioni nalaze se na meti kritika zbog loše igre u Ligi nacija.

- Nije pitanje formacije na terenu, ali kada imate četiri kornera i danski igrač svaki put ostane sam, možete da igrate s trojicom, petoricom pozadi, ali to ne mijenja ništa. Međutim, ponavljam, nema razloga za brigu, povratak fudbalera s međunarodnim iskustvom će nam dobro doći. Nema brige, svima je teško - dodao je selektor Francuske.

On je apelovao na trenera Pari Sen Žermena Kristofa Galtijea da u nastavku sezone da manju minutažu Kilijanu Mbapeu da bi napadač "trikolora" bio spreman za Svjetsko prvenstvo.

- Znam da Galtije uvijek želi da ima Mbapea na terenu. Ali s vremena na vrijeme može da ga odmori. To neće da mu napravi probleme -  rekao je Dešamp.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Francuska će biti u grupi D sa Danskom, Tunisom i Australijom.Po