latinica  ћирилица
26/09/2022 |  15:00 ⇒ 16:18 | Autor: sputniknews.com

Moskva: Zapadne ocjene referenduma neće skrenuti Rusiju s puta

Odnos zapadnih zemalja prema referendumima o ujedinjenju republika Donbasa, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti s Ruskom Federacijom i eventualne nove antiruske sankcije neće skrenuti Rusiju s puta, već će samo učvrstiti njenu odlučnost u postizanju zadatih ciljeva, izjavio je zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

- Kabineti Evropske unije su prepuni najmahnitijih zagovarača antiruske politike, oni rukovode mnogim političkim partijama u raznim zemljama, predvode vlade. To takođe vidiom, ali to nas ne može skrenuti s puta, to samo učvršćuje našu riješenost da idemo napred i da u punom obimu postignemo ciljeve koje je formulisao naš predsjednik i na kojima sada rade svi oni koji pomažu da se održe referendumi - istakao je Rjabkov u razgovoru za ruski "Prvi kanal".

Govoreći o sankcijama protiv Rusije, diplomata je rekao da je ta vrsta pritiska izgubila i "konceptualni i materijalni" smisao.

Rjabkov je naglasio da pokušaji SAD da Rusiji diktiraju svoju volju uz pomoć sankcija neće imati uspjeha i da se Rusija nikada neće potčinjavati ničijem diktatu.

- Ljudi u SAD moraju da shvate da se Rusija nikada neće povijati, da se neće potčinjavati diktatu. Ti pokušaji se beskonačno drže za jedne te iste metode u vidu sankcija, u vidu nekakvih ultimatuma, ali oni nemaju uspjeha i biće i dalje neuspješni, onako kako je to bilo i do sada - rekao je Rjabkov.

Referendumi o ujedinjenju s Rusijom održavaju se od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, a rezultati glasanja biće objavljeni 28. septembra.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je prošle sedmice izjavio da će Moskva podržati volju žitelja tih oblasti, iskazanu na referendumima.