latinica  ћирилица
26/09/2022 |  15:32 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Višković osudio monstruozni napad u Iževsku

Premijer Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća premijeru Ruske Federacije Mihailu Mišustinu i ambasadoru te zemlje u BiH Igoru Kalabuhovu povodom napada u gradu Iževsku, te je najoštrije osudio ovaj monstruozni teroristički čin.
Radovan Višković (foto:Vlada Republike Srpske) - Foto: Twitter
Radovan Višković (foto:Vlada Republike Srpske)Foto: Twitter

- Duboko sam potresen viješću o bezumnom oružanom napadu u školi u gradu Iževsku, u kojem su tragično stradali nedužni učenici, nastavnici i zaposleni u školi - naveo je Višković

Višković je u svoje i u ime Vlade uputio izraze najdubljeg saučešća Mišustinu i Kalabuhovu, porodicama nastradalih i narodu Ruske Federacije, navodeći da je ova tragedija duboko potresla sve građane Republike Srpske, koji istinski saosjećaju sa porodicama nastradalih.

- Molim Vas da izraze našeg saučešća prenesete porodicama stradalih, a povrijeđenima želje za što brži oporavak - navodi se u telegramu saučešća Viškovića, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Bivši učenik 88. škole u Iževsku danas je u toj školi iz vatrenog oružja ubio 13 lica, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Prema posljednjim podacima, stradalo je 13 lica, među kojima sedmoro djece, a 14 djece i sedmoro odraslih je povrijeđeno.

U republici Udmurtiji, gdje se dogodila ova tragedija, proglašena je žalost.