latinica  ћирилица
26/09/2022 |  16:36 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Košarac: Povezanost opozicije sa globalistima koji žele nestanak Srpske

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da opozicija postupa po diktatu globalista i globalističkih organizacija poput fondacije "Konrad Adenauer" koji im mapiraju agendu i kreiraju svaki mogući korak da određena pitanja stavljaju u fokus.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Neophodno je definisati činjenice koje ukazuju na povezanost Јelene Trivić, kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima sa globalističkim organizacijama jer je ona stipendista Fondacije "Konrad Adenauer". Moramo biti svjesni činjenice da stranci ulaze u mentalni sklop ljudi koji su spremni da promovišu njihove političke stavove, a te globalističke organizacije u pravilu imaju sasvim drugačije politike u odnosu na politiku Republike Srpske - rekao je Košarac.

On je istakao da globalističke organizacije, kakva je "Konrad Adenauer" imaju za cilj da razvijaju institucije BiH, a umanjuju kapacitete Republike Srpske.

- U tom kontekstu treba reći da su upravo oni birali one koji su nejaki, nemaju jasne političke stavove i spremni da izvršavaju zadatke koje nametnu takve globalističke organizacije. U Trivićevoj su našli ne samo stipendistu, nego i partnera da prihvati sve političke stavove koji su važni za "Konrad Adenauer" kao globalističku organizaciju i da na taj način imaju svog čovjeka koji bi promovisao politike i radio na njihovoj implementaciji - naveo je član Predsjedništva SNSD-a.

On je upozorio da te politike nisu politike srpskog naroda i institucija Republike Srpske, napominjući da je Trivićeva izabrana da u ovom periodu promoviše takvu vrstu politike.

- Treba napomenuti da su upravo osnivači Fondacije "Konrad Adenauer" politička partija CDU iz Njemačke čiji je Kristijan Šmit član. "Konrad Adenauer" formirao je, ne samo CDU nego i CIA. Kada utvrdimo ko su osnivači i politike jasno je da su dobili zadatak da napadaju isključivo /predsjednika SNSD-a/ Milorada Dodika u nadi da će ga diskvalifikovati u političkom životu Republike Srpske", rekao je Košarac.

Košarac je ukazao na činjenicu da je sadašnji predsjednik "Konrad Adenauera" bivši predsjednik Bundestaga, za kojeg zna kakve je odluke donio.

- Odgovorno tvrdimo da je politika koju bi zastupala Trivićeva bila potpuno suprotna interesima i bazičnim stavovima svakog čovjeka Republike Srpske. Iz tog razloga želimo jasno da kažemo da građani Republike Srpske ne trebaju da zapadaju u neke zamke onog što slušaju ovih dana - rekao je član Predsjedništva SNDS-a.

Košarac je kao elemente prljave kampanje okarakterisao pokušaj opozicije da prikažu da srpski član Predsjedništva Dodik ima sastanke sa Šmitom.

- To je nemoć opozicije jer je jasno rečeno da je za nas Šmit samo njemački turista. Pokušavaju to upravo sa svog perfidnog zagađenog političkog djelovanja protiv Republike Srpske i zato kažemo da je to prošmitova opozicija koja ima apsolutno cilj da u ovih posljednjih sedam dana kampanje zbuni građane - rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, stranci iz globalističkih organizacija upravo su birali one koji nemaju jak politički karakter da se iznesu sa izazovima nego imaju karaktere da prihvate što im globalisti kažu i našli su Trivićevu.

- Išli su i korak dalje da će upravo Trivićeva dalje u radu birati mlade koje će `Konrad Adenauer` stipendirati. Te politike su suprotne politikama Milorada Dodika. Zato Dodik više nego jasno postaje personalna meta strancima i ovoj opoziciji - dodao je Košarac.

On je naveo da je personifikacija Republike Srpske Milorad Dodik zato što vodi odgovornu i adekvatnu politiku u interesu svih građana Srpske.

- To strancima smeta i traže neke koji će igrati igru po njihovim notama. Našli su nejaku Јelenu Trivić koja je preuzela takvu ulogu. Trivićeva je u funkciji globalista - rekao je Košarac, ističući da su predstavnici opozicije jasno dobili zadatak da napadaju isključivo Dodika u nadi da će ga diskvalifikovati u političkom životu.

Košarac je podvukao da je garant Republike Srpske Dodikova politika, što smeta strancima.

- Istraživanja govore da smo u velikoj prednosti na svim nivoima. Slabost Trivićeve jeste da odgovorno pita ko je doveo /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića u Istočno Sarajevo. Bakira je u Istočno Sarajevo doveo PDP i SDS i mi to nismo zaboravili - rekao je Košarac i dodajući da Trivićeva treba da se pita i gdje se lideri "Šmitove opozicije" nalaze u Sarajevu sa Šmitom.

On se osvrnuo i na napad predsjednika SDS-a i kandidata opozicije na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića na MUP Republike Srpske.

- Realno treba sagledati situaciju jer je ključna borba za MUP bila 2004. do 2006. godine. Tada su na vlasti bili SDS i PDP. Očigledno da i danas nastavljaju matricu napada na MUP Republike Srpske po bilo kojem osnovu - rekao je Košarac.

On je dodao da je jedan od globalističkih ciljeva da se destabilizuju institucije Republike Srpske i samu Srpsku napadom na MUP.

- MUP Republike Srpske garant je mira i stabilnosti za svakog građanina u Srpskoj bilo da je Bošnjak, Hrvat ili Srbin. MUP Republike Srpske sigurno radi u skladu sa Ustavom i zakonima - rekao je Košarac.