latinica  ћирилица
26/09/2022 |  16:45 | Autor: SRNA

U Bijeljini humanitarna akcija "Dan za Anđelu"

Udruženja građana iz Bijeljine organizovala su danas humanitarnu akciju "Dan za Anđelu" kako bi se prikupio novac za djevojčicu Anđelu Tanacković iz Ugljevika kojoj je za liječenje teške bolesti u inostranstvu potrebno 300.000 evra.
Anđela Tanacković (Foto: Glas Srpske) -
Anđela Tanacković (Foto: Glas Srpske)

Predsjednik Udruženja "Etno kreativa" iz Novog naselja Јanja Cvija Krajišnik rekla je novinarima da su se akciji odazvala djeca iz svih škola i vrtića u gradu.

- Poslali smo sa trga u Bijeljini i duhovnu poruku Anđeli, puštanjem bijelih golubova, sa željom da se ona nama vrati zdrava - istakla je Krajišnikova i dodala da će se sredstva sakupiti i da se dobri ljudi odazovu na svaku humanitarnu akciju.

Prema njenim riječima, ovo udruženje koje je organizovalo humanitarni bazar u Bijeljini učestvovalo je ranije na prvom takvom bazaru za Anđelu u Ugljeviku, u organizaciji Udruženja "Rudar", kada je za dan skupljeno 17.000 KM.

U okviru "Dana za Anđelu" traje humanitarni bazar na trgu u Bijeljini, a večeras će u Centru za kulturu "Semberija" biti održan i humanitarni koncert horova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih klubova i drugih izvođača.

Anđela Tanacković /16/ iz Ugljevika oboljela je od akutne mijeloidne leukemije visokog rizika i trenutno se nalazi na liječenju na Institutu za majku i dijete u Beograd, a da bi nastavila liječenje u Njemačkoj potrebno je 300.000 evra. /kraj/ljb/bb/foto