latinica  ћирилица
26/09/2022 |  17:20 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

U Vlasenici otvoren novi objekat Policijske stanice (FOTO)

U Vlasenici je danas otvoren novi objekat Policijske stanice u koju je uloženo 987.962 KM i jedna je od najmodernijih u Republici Srpskoj.
Cvijanović, Višković i Lukač - Foto: RTRS
Cvijanović, Višković i LukačFoto: RTRS

Novoizgrađeni objekata svečano su predali na upotrebu predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Svečanosti su prisustvovali ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su otvaranjem nove policijske stanice u Vlasenici stvoreni bolji uslovi za rad policije, a obećala je i podršku institucija Srpske za izgradnju drugih sadržaja koje predloži lokalna zajednica.

Cvijanović je rekla da je ovaj objekat izgrađen u saradnji lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske.

Cvijanović i Višković u Vlasenici

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će otvaranje nove zgrade stanice policije u Vlasenici doprinijeti boljoj bezbjednosti na ovom području.

Lukač je napomenuo da se širom Srpske rekonstruišu ili grade nove zgrade u kojima je smještena policija, navodeći da će Policijska uprava Istočno Sarajevo dobiti novu zgradu.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Izgradnjom ovih objekata, poručio je Lukač, stvaraju se uslovi za bolji rad policije i doprinosi boljoj bezbjednosti svih građana širom Republike Srpske.

Za izradnju novog objekta Policijske stanice u Vlasenici izdvojeno je 935.366 iz budžeta Republike Srpske, a 52.596 KM iz opštinskog budžeta.

Zgrada policije u Vlasenici (Foto: RTRS)

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da Vlada kontinuirano ulaže u jačanje Ministarstva unutrašnjih poslova  i da će sa novim objektom policijske stanice u Vlasenici biti povećan stepen bezbjednosti u tom dijelu Srpske.

Višković je rekao novinarima da su policijski službenici u Vlasenici do sada obavljali svoje dužnosti u objektu građenom sedamdesetih godina prošlog vijeka, te da je novi objekat jedan od najsavremenijih što se tiče policijskih stanica u Srpskoj.

- Blizu 600 kvadrata korisne površine sa svim pratećim sadržajima, od izdavanja ličnih dokumenata do registracije vozila, tako da stepen bezbjednosti u ovom dijelu Srpske sa ovim objektom biće na većem nivou - naglasio je Višković i podsjetio da se u budućnosti planira izgradnja skijališta na Igrištima pored Vlasenice.

 

Rad u novoj Policijskoj stanici značiće bolje uslove za 53 zaposlena i doprinijeti još većoj bezbjednosti građana.

Objekat površine 585 metara kvadratnih sagradio je konzorcijum koji čine "Investprogres" iz Vlasenice, "Zvornik-putevi", te "Prointer ITSS" iz Banjaluke.

Nadzor radova vršila je Republička direkcija za obnovu i izgradnju.