latinica  ћирилица
26/09/2022 |  18:27 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Cvijanović: Sa novim objektom policija u Vlasenici dobila bolje uslove za rad (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su otvaranjem nove policijske stanice u Vlasenici stvoreni bolji uslovi za rad policije, a obećala je i podršku institucija Srpske za izgradnju drugih sadržaja koje predloži lokalna zajednica.
Cvijanović i Višković u Vlasenici - Foto: RTRS
Cvijanović i Višković u VlaseniciFoto: RTRS

Cvijanović je rekla da je ovaj objekat izgrađen u saradnji lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske.

- Razumjevši koliko je važno da policija ima dobre uslove za rad, mi smo prethodnih godina u to ulagali ogromna sredstva -  navela je Cvijanović i podsjetila da je u vrijeme kada je bila na čelu Vlade Srpske ulagano u materijalno-tehničko opremanje policije, a igrađen je i veliki centar za obuku u Zalužanima.

Cvijanović je izrazila posebno zadovoljstvo time što je nova policijska stanica izgrađena u Vlasenici, imajući u vidu razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici, što će privući veliki broj posjetilaca, kojima treba obezbijediti bezbjedan boravak.

- Bez obzira na to, svugdje u Republici Srpskoj treba da imamo jedan ovakav objekat i to je naše opredjeljenje - dodala je Cvijanović.

Kada je u pitanju izgradnja Trga i centralnog spomenika u Vlasenici, predsjednik Republike Srpske rekla je da se ovim mijenja izgled Vlasenice.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Imamo još mnogo posla koji ćemo raditi u Vlasenici u saradnji sa lokalnim vlastima. Naša velika aspiracija je da ovo postane turistički centar koji će biti integrisan sa našom turističkom ponudom koju imamo, Olimpijskim centrom Јahorina i onim što ćemo napraviti na Manjači - rekla je Cvijanović, zaključivši da će sve to donijeti ekonomsku dobit Srpskoj i lokalnoj zajednici.

Cvijanović je danas zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem otvorila novu policijsku stanicu u Vlasenici, a prisustvovala je i otvaranju trga i centralnog spomenika u ovom mjestu.