latinica  ћирилица
26/09/2022 |  19:21 | Autor: RTRS

U Moskvi o jačanju biciklističkih veza Srpske i Rusije

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja danas je počeo šestodnevnu posjetu Rusiji, a prvi sastanak imao je u Moskvi sa predsjednikom Biciklističke federacije Rusije Vjačeslavom Јevdokimovim i ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom.
Kuvalja u posjeti Rusiji - Foto: RTRS
Kuvalja u posjeti RusijiFoto: RTRS

Kuvalja je naglasio da su razgovarali o jačanju biciklističkih veza Srpske i Rusije, te konkretnim zajedničkim projektima dvije zemlje.

- Siguran sam da ćemo unaprijediti naš biciklizam partnerstvom sa takvom biciklističkom nacijom i legendom kakva je Јevdokimov. Dobili smo podršku i ambasadora BiH, tako da ćemo u što kraćem roku početi realizaciju. Razgovarali smo i o saradnji u ostalim sportskim granama i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta - rekao je Kuvalja.

Potom se sastao sa ministrom sporta Rusije Olegom Mtaticinom.

- Iznenađen sam koliko su upoznati sa mojim stavovima o jednakosti svih sportista svijeta. Dobro znam kroz šta su prolazili naši sportisti koji su prije tridesetak godina ispaštali ni krivi ni dužni, a sada se to dešava velikoj sportskoj naciji kakva je Rusija. Složili smo se da sport i politika treba da budu na suprotnim polovima i da svijet čini veliku nepravdu ruskim sportistima i reprezentacijama oje su suspendovane sa gotovo svih takmičenja - rekao je Kuvalja.

On je u u najveću zemlju svijeta otputovao na specijalni poziv organizatora desetog Međunarodnog sportskog foruma koji sutra počinje u Kemerovu.

Kuvalja će biti učesnik panela kojem će prisustvovati svi predsjednici sportskih saveza Rusije, a najavljen je i dolazak prvog čovjeka Rusije Vladimira Putina.