latinica  ћирилица
27/09/2022 |  07:15 ⇒ 12:00 | Autor: RTRS

Đajić: Ponosni na prvu Banku humanog mlijeka; Uradili smo istorijski projekat (VIDEO)

U Banjaluci je završen projekat adaptacije i opremanja prostora prve Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

U projekat je uloženo oko milion i po maraka da bi bolesnoj i prijevremeno rođenoj djeci, bilo dostupno majčino mlijeko.

Sredstva za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj prikupljena su u okviru humanitarne kampanje "S ljubavlju hrabrim srcima" koju je, na inicijativu Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice", pokrenula predsjednica Željka Cvijanović.

- Veoma sam ponosan zbog otvaranja prve Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Uradili smo istorijski projekat - rekao je Vlado Đajić, direktor UKC Srpske gostujući u našem Јutarnjem programu.

On je pojasnio da je cilj osnivanja Banke humanog mlijeka da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Govoreći o otvaranju polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Đajić je naveo da će otvaranjem ovog dijela Klinike biti olakšano i djeci i roditeljima.

- Sve će biti na jednom mjestu, a to ranije nije bio slučaj - pojasnio je i dodao da UKC uvijek radi u interesu svojih pacijenata.