latinica  ћирилица
27/09/2022 |  08:30 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Radnici rudnika Arselor Mital Prijedor od danas u štrajku (VIDEO)

Radnici prijedorskog Arcelor Mitala stupili su danas u jednočasovni štrajk upozorenja.
Arselor Mital Prijedor -
Arselor Mital Prijedor

Razlog su neuspjeli pregovori s upravom preduzeća, u vezi sa zahtjevom da im se isplati nadoknada od 1.100 maraka, kao mjera pomoći za prevazilaženje posljedica aktuelne inflacije.

Ističu da im je ugrožena egzistencija i pravo da žive od svog rada. Najavili su da će jednočasovne štrajkove upozorenja organizovati i u narednih sedam dana.

- Konačne odluke će biti na skupštini Sindikata koja će biti održana poslije ovih jednočasovnih štrajkova upozorenja već tokom sljedeće sedmice kada će biti kristalno jasno u kojem položaju se nalaze radnici zaposleni u Arcelor Mital Prijedor - rekao je Dario Antonić, predsjednik Sindikalne organizacije.

Iz uprave preduzeća ističu da su pregovori s radnicima u toku i da trenutno nisu u mogućnosti da daju bilo kakve komentare.

- Smatram da je ovo jedan od organizovanijih sindikata i da će uz pomoć radnika, a i nas sindikata metalaca i rudara sa svim svojim članicama dati im maksimalnu podrušku i da će uspjeti da dogovore ovo što žele da postignu - dodao je Saša Kukolj, predsjedni Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske.