latinica  ћирилица
27/09/2022 |  10:28 | Autor: Agencije

Manćini: Srećan sam, važno je da smo na završnom turniru

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini izjavio je da je srećan zbog plasmana "azura" na završni turnir Lige nacija, prenose italijanski mediji.
Roberto Manćini (Foto: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary) -
Roberto Manćini (Foto: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary)

Italija je sinoć u Budimpešti pobijedila Mađarsku sa 2:0 i osvojila prvo mjesto u Trećoj grupi Divizije A Lige nacija sa 11 bodova, dok je Mađarska druga sa 10.

- Bili smo odlični 70 minuta, posljednjih 20 minuta mi se nije dopalo. Kada tako naporno radite da steknete prednost od dva gola, nema nikakvog smisla da ovako patite u posljednjih 20 minuta. Trebalo je da nastavimo da pritiskamo i tražimo treći gol. Izgubio sam glas, jer sam konstantno vikao tih posljednjih 20 minuta. Srećni smo, važno je da smo na završnom turniru - rekao je Manćini.

On je pohvalio golmana Đanluiđija Donarumu, koji je briljirao na golu italijanske reprezentacije.

- Odradio je dobar posao, vidi se da sada brani redovno u Pari Sen Žermenu... Njegovo samopouzdanje to pokazuje. Srećan sam, jer smo željeli da se plasiramo u plej-of sa ove dvije pobjede protiv Engleske i Mađarske. Zato smo prikazali dvije jako dobre predstave -  rekao je selektor Italije.

Manćini je na kraju pohvalio i mađarske navijače.

- Navijači su bili nevjerovatni. Navijali su za Mađarsku od prvog do posljednjeg minuta i zahvaljujem im se na aplauzima upućenim na naš račun. Kada pobijedite i Englesku i Njemačku, to nije slučajnost - zaključio je Manćini.