latinica  ћирилица
27/09/2022 |  10:53 ⇒ 12:00 | Autor: SRNA

Žunić: Susretima sa Trivićevom, Šmit nastoji da se opravda svojim sponzorima

S obzirom na to da je Kristijan Šmit izjavio Bi-Bi-Si-ju da "ima kontakte sa organima vlasti u Republici Srpskoj" onda je jasno da on nastoji da se pravda svojim međunarodnim sponzorima da njegov posao u BiH nije besmislen i da njihove pare, kojima se finansira njegov boravak u BiH, nisu bačene uzalud, izjavio je šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

- To što on sebi nastoji pribaviti legitimitet sastajanjem sa PDP-ovom Јelenom Trivić ne znači da se sastaje sa vlastima Republike Srpske, jer je Trivićeva opozicioni poslanik, a ne vlast - rekao je Žunić za Srnu.

On je ukazao da su veze Trivićeve sa njemačkim strukturama posebne prirode, zato ne čudi što nije kritikovala ni rezoluciju Bundestaga koja govori o tome da dejtonsko uređenje BiH treba zamijeniti građanskim konceptom u kojem nema Republike Srpske.

Žunić je podsjetio da su jednako "glasno ćutale" i njene partijske kolege kad je Britanija lansirala rezoluciju o genocidu u UN, a onda je javnost saznala i to baš od članova PDP-a, da njihovi prvaci u Britaniji imaju imovinu, da su tamo zbrinuli djecu, a poneki dobili i državljanstvo te zemlje.