latinica  ћирилица
27/09/2022 |  11:56 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Bijeljina: Organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu" (VIDEO)

U Bijeljini je organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu". Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića održan je prodajni bazar, a uveče i koncert u Centru za kulturu, radi prikupljanja pomoći za liječenje šesnaestogodišnje Anđele Tanacković iz Ugljevika.
Humanitarna akcija "Dan za Anđelu" - Foto: RTRS
Humanitarna akcija "Dan za Anđelu"Foto: RTRS

Anđeli je za liječenje teške bolesti u inostranstvu potrebno oko 300.000 evra.

U okviru "Dana za Anđelu" koji je organizovao veći broj bijeljinskih udruženja, u Centru za kulturu "Semberija i na centralnom gradskom trgu, održani su humanitarni bazar i koncert horova, kulturno-umjetničkih društava i plesnih klubova". Pozivu da pomognu odazvao se veliki broj građana.

- Želim da se zahvalim svima u ime porodice Tanacković, svima koji su se odazvali svim akcijama koje smo do sada odradili - rekla je Bosa Maksimović, učesnica humanitarnog koncerta.

Šesnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika oboljela je od akutne mijeloidne leukemije. Nakon liječenja u Beogradu predložena je transplantacija koštane srži u Njemačkoj čija je cijena procijenjena na oko 300.000 evra.

Fond Republike Srpske za liječenje djece u inostranstvu odazvao se pozivu porodice Tanacković za pomoć, ali je važna i humanost dobrih ljudi.

- Pomoć Fonda Republike Srpske za liječenje djece sa rijetkim oboljenjima u inostranstvu postoji. Trenutno, prema informacijama koje imamo od porodice, odobreno je 56 dana bolničkog liječenja u Njemačkoj. Ti troškovi fonda ne pokrivaju boravak Anđelinih roditelja u Njemačkoj, ne pokrivaju lijekove koje ona bude u toku boravka primala i ne pokrivaju troškove donora koštane srži - ijavila je Јelena Serafijan, predsjednica Udruženja "Roditelji za prava djece", suorganizator akcije.

Udruženja koja su organizovala Dan za Anđelu u Bijeljini učestovala su ranije na sličnom bazaru u Ugljeviku, u organizaciji Udruženja "Rudar", na kome je za jedan dan prikupljeno 17.000 maraka. Anđela je juče sa porodicom otputovala za Njemačku.