latinica  ћирилица
27/09/2022 |  12:52 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Lukač u Derventi: Pušten u rad video-nadzor sa 24 kamere (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Dervente Milorad Simić svečano su danas u Policijskoj upravi Derventa pustili u rad sistem video-nadzora koji se sastoji od 24 postavljene kamere.
Derventa - Otvaranje video nadzora -
Derventa - Otvaranje video nadzora

- Na području Dervente postavljene su 24 kamere, od čega četiri pametne koje imaju mnogo bolje mogućnosti. Video-nadzor zvanično počinje da radi. Nije još do kraja uspostavljeno sve što je planirano - rekao je Lukač.

Istakao je da je na sastanku sa Simićem razgovarano da se već naredne godine ovaj video-nadzor nastavi da širi, jer se pokazao širom Republike Srpske veoma korisnim po pitanju bezbjednosti svih naših građana.

Video-nadzor je već uspostavljen u 54 opštine, a projekat realizuje MUP u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Lukač je istakao da video-nadzor pomaže preventivno u smanjenju broja izvršenja krivičnih djela i prekršaja u svim opštinama, što do sada iznosi i do 50 odsto.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što se Derventa pridružuje porodici od 50 i više opština koje su uspostavile video-nadzor.

- Pomalo mi je žao što to nismo uradili i prije, ali vjerovatno nismo na vrijeme shvatili koliko to znači. Sve urađeno je za bezbjednost naših građana, reda i normalnog življenja - rekao je Simić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su sa pametnim kamerama pokriveni svi ulazi u grad iz pravca Banjaluke, Broda i Doboja.

- Novina je to da na pametnim kamerama postoje fleš lampe koje u noćnom modu prepoznaju tablice, te daju jasnu sliku vozila i vozača - dodao je Radinković.