latinica  ћирилица
27/09/2022 |  13:32 | Autor: SRNA

Radmanović: Federalni političari ne biraju riječi da oblate Beograd i Zagreb

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Nebojša Radmanović smatra da je poražavajuća i potpuno nepotrebna praksa federalnih političara da u finišu izborne kampanje ne biraju riječi upućene prema Beogradu i Zagrebu kojima će oblatiti političare iz susjednih zemalja.
Nebojša Radmanović - Foto: RTRS
Nebojša RadmanovićFoto: RTRS

- U kampanji su, praktično, napravili ratno stanje u kojem su meta Beograd i Zagreb. Kao da se utrkuju ko će više napasti predsjednike Srbije i Hrvatske Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića - rekao je Radmanović Srni.

Ističe da je sarajevska politička elita pokazala apsolutno nerazumijevanje za dobrosusjedske odnose u regionu.

- Nevjerovatno je da smatraju da će im to donijeti političke poene. Stiče se utisak da sarajevski političari ne znaju šta žele - ocijenio je Radmanović.

On navodi da je takva politika loša, ne samo po dobrosusjedske, nego i za odnose unutar BiH.

- Takav pristup pravi još veće podjele u zemlji - naglasio je Radmanović.

Napomenuo je da je za sve sarajevske stranke, bez izuzetka, zajednički koncept protiv Republike Srpske u kojem se zalažu za unitarnu BiH bez entiteta.

- Otuda i ne čude njihove poruke u kampanji poput "građanska država" ili "Bakir Izetbegović za predsjednika". To ne doprinosi boljim odnosima u BiH, a to ćemo tek da osjetimo nakon izbora", izjavio je Radmanović.

On je istakao da Republika Srpska ima normalnu dobrosusjedsku politiku i prema Beogradu i prema Zagrebu.

- Za Beograd je to i očekivano, ali u posljednje vrijeme popravljaju se odnosi i sa Zagrebom. Regionalna saradnja je nasušna potreba, a šta dobijamo od političara iz Sarajeva - poruke da nisu za Otvoreni Balkan". Pa za šta ste? - upitao je Radmanović.