latinica  ћирилица
27/09/2022 |  14:40 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Vaučeri pospješili turizam u Srpskoj (VIDEO)

Ova godina će u Republici Srpskoj po broju posjeta i noćenja premašiti 2019. godinu koja je bila rekordna, a vodeća destinacija je Trebinje.
Turizam - Foto: SRNA
TurizamFoto: SRNA

Do sada je u Srpskoj više od pet miliona KM uloženo u vaučere, koji će uskoro moći da se koriste i u Srbiji.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Predrag Tešić rekao je da su vaučeri značajno doprinijeli rekordnoj turističkoj posjeti.

- Imamo čime da se pohvalimo u Republici Srpskoj, imamo turističke bisere kao što su Trebinje, Višegrad, Banja Vrućica i Banjaluka, a i Bijeljina ima čime da se pohvali sa 1.000 ležajeva za turiste i fenomenalnom naplatom boravišne takse, po čemu može biti primjer drugim sredinama - naveo je Tešić.

Bijeljina je bila domaćin centralnog obilježavanja Svjetskog dana turizma koji je okupio turističke radnike iz svih krajeva Republike Srpske i bio prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je ovogodišnja tema manifestacije ponovno promišljanje o turizmu i najavio unapređenje turističke ponude i promociju destinacija uz podršku Vlade Republike Srpske.

On je istakao da su turistički vaučeri podstakli turiste da što više dolaze na destinacije u Srpskoj.