latinica  ћирилица
27/09/2022 |  19:48 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Opozicija dobila milione KM iz inostranstva? Radović tvrdi da je snimak i transkript razgovora lažan (VIDEO)

U javnost je izašao snimak, koji je objavio Faktor magazin, a prenijeli mediji u Republici Srpskoj na kojem je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a. Prema tom snimku Radović sagovorniku priznaje da opozicija u Srpskoj dobija milione maraka iz inostranstva za predizbornu kampanju. Radović tvrdi da je titl na snimku lažan.
Milan Radović -
Milan Radović

Ovaj snimak, kako piše Faktor magazin, a prenose mediji u Srpskoj, nastao je u jednom restoranu. Radović, kako je navedeno u transkriptu, objavljenom na snimku, sagovorniku govori o novcu koji opozicija dobija za kupovinu glasova, ali i plaćanje medija i novinara.

Prema objavljenom transkriptu, Radović kaže da su u tom trenutku svjesni da Milorad Dodik ima ogromnu prednost nad Јelenom Trivić i da se moralo krenuti u akciju.

Faktor magazin navodi da Radović otkriva i da će Trivićevu prevesti u rukovodstvo SDS-a, te jasno naglašava odakle stižu milioni dolara za finasiranje opozcije.

Radović tvrdi da je snimak i transkript razgovora lažan.

- Tužiću rukovodstvo i urednika, to je fejk snimak i to ću vrlo brzo dokazati - rekao je Radović za RTRS.

Titl razgovora nije radio RTRS, već je objavljen direktno na snimku.

Ukoliko je snimak na kojem SDS-ov Milan Radović govori da opoziciju u Republici Srpskoj finansira SAD stvarno tačan i autentičan, to je onda definitivno jedan od najvećih skandala, jedna od najgorih afera koju smo ikada imali u Republici Srpskoj, smatra Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjendištva.

- Potpuno je jasno da je Dodik meta i da su svi oni koji su spremni da rade protiv njega i interesa Republike Srpske, da su oni saveznici Amerike i nekih drugih i da će dobiti sve moguće resurse i sredstva da bi se izborili sa Srpskom i Dodikom - rekao je Kovačević.

Oglasio se i predsjednik DNS-a Nenad Nešić. Podsjeća da je prije nekoliko mjeseci rekao da iza pisanja Slobodana Vaskovića stoji visoki funkcioner SDS-a.

- To dovodi u pitanje cijeli izborni sistem i proces. Na taj način se može narušiti izborna volja naroda i to treba spriječiti na svaki mogući način - naglasio je Nešić.

Da je zapadnim ambasadama veoma stalo da opozicija dođe na vlast u Republici Srpskoj tvrdi i SNSD-ov Denis Šulić. Ističe da se i u prethodnom periodu vidjela bliskost opozicije i stranih ambasada.