latinica  ћирилица
28/09/2022 |  08:21 ⇒ 10:36 | Autor: RTRS

Kalinić: Dodik štiti Dejtonski sporazum (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik želi dobre odnose sa Hrvatima i Hrvatskom koja je potpisnik Dejtonskog sporazuma, izjavio je Dragan Kalinić, bivši predsjednik Narodne skupštine Srpske, komentarišući optužbe opozicije zbog sastanka Dodika sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.
Dragan Kalinić - Foto: RTRS
Dragan KalinićFoto: RTRS

- Ne vidim ništa loše u susretima Dodika i Milanovića. Pogrešno je misliti da je Dodik zaštitnik interesa hrvatskog naroda ili, kako opozicija tvrdi, neka vrsta hrvatskog insajdera u BiH. Hrvatima su dovoljni /Dragan/ Čović, Milanović i /Andrej/ Plenković da ih zaista zaštite. Mislim da podrškom hrvatskom pitanju u BiH Dodik štiti jedan od osnovnih principa Dejtonskog sporazuma, a to je da je u BiH potrebna ravnopravnost tri konstitutivna naroda i dva entiteta - rekao je Kalinić, dodajući da su kritike opozicije neutemeljene.

Kalinić je u Јutarnjem programu RTRS-a istakao da se BiH nalazi na ozbiljnom raskršću i da je logično da Dodik nastoji da postigne visok stepen saglasnosti sa Hrvatskom i Srbijom o budućnosti BiH.