latinica  ћирилица
28/09/2022 |  09:21 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Kojić: Opozicija prikuplja jeftine političke poene (VIDEO)

Direktor Republikog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić rekao je da je opozicija počela da prikuplja jeftine poene optužujući vlast u Republici Srpskoj i Srbiji da misle drugačije u vezi sa hrvatskim zločinom na Petrovačkoj cesti.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Ranije nikada nisu željeli uopšte da se bave ovom temom. Nisu htjeli da daju jednu izjavu za medije i osude bilo koji ratni zločin nad srpskim narodom, već ga koriste samo u političke svrhe radi pribavljanja političkih poena. Bavim se ovim poslom deset godina i ne dozvoljavam da se ova tema zloupotrebljava. Institucije Srpske sarađuju sa porodicama i boračkom populacijom kako bi određeni predmeti dobili sudski epilog - istakao je Kojić u Јutarnjem programu RTRS-a.

On je naglasio da je sve što je bilo do institucija Srpske u vezi procesuiranja odgovornih za zločine nad Srbima urađeno, a da, kako kaže, veliki borci za procesuiranje ratnih zločina i za srpske žrtve počnu o tome da pričaju od 2. septembra.

- Sram vas bilo! Zloupotrebljavate to. Imam pravo to da kažem jer sam uvijek bio spreman da trpim sve prijetnje tokom svog rada. Nije lako kad vam neko kaže da će odsjeći glavu vašem djetetu. Zašto nisu izašli tada da osude te prijetnje - upitao je Kojić.

On je rekao da je sa timom Republičkog centra urađen značajan posao, navodeći da je do 2013. godine potvrđena optužnica za ratne zločine nad Srbima za 48 lica, a od tada do danas za 208 lica.