latinica  ћирилица
28/09/2022 |  10:47 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Tegeltija: Trivić i Šarović izgubili kredibilitet; Јedino časno bilo bi da povuku kandidature

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija kaže da je nakon svega što smo vidjeli i čuli posljednjih dana, više ne može biti dileme ni za jednog patriotu u Republici Srpskoj.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

- Јednostavno opozicija i njeni kandidati za funkcije predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić i Mirko Šarović za srpskog člana Predsjedništva BiH su potpuno izgubili kredibilitet i jedino časno što bi u ovom trenutku mogli da urade, da bi koliko toliko spasili obraz i sebi i strankama koje su ih kandidovale, je da povuku svoje kandidature, a da rukovodstvo PDP podnese ostavke i otvori prostor za restruktuiranje opozicije u Republici Srpskoj - istakao je Tegeltija.

Ako to sami ne urade, kaže Tegeltija, patriotske snage unutar tih partija, kojih sasvim sigurno ima, ali ih podaničko liderstvo tih partija guši, bi to otvoreno i javno morali zatražiti od njih.

- U suprotnom će PDP i SDS nakon ovih izbora biti političke ruševine, prokazane kao stranke koje za račun političkog Sarajeva i stranaca rade protiv Republike Srpske u vlastitom interesu. Čak i krajnjim skepticima je nakon svega jasno da se podaništvo i opozicije i njen rad sa stranim faktorom protiv interesa Republike Srpske ne može više razumno negirati. Vrijeme je da patriotske snage u samoj opoziciji, javno naprave ograde i distancu od takve politike, jer odgovornost prema Srpskoj nadilazi svaku stranačku lojalnost ili lojalnost prema nekom stranačkom lideru ili kandidatu - navodi Tegeltija, komentarišući snimak koji je objavio magazin Faktor, a na kojem Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, sagovorniku za koga se pretpostavlja da je Adam Šukalo, priznaje sve prljave poslove opozicije.