latinica  ћирилица
28/09/2022 |  12:16 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Dodik: Briga o djeci je konstantna (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da vlast Srpske konstantno brine o djeci, te istakao značaj projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" koji omogućava djeci iz socijalno ugroženih porodica kvalitetniji psiho-fizički razvoj zahvaljujući boravku na moru.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Dodik je naglasio da je planirano da na crnogorskom primorju bude izgrađen poseban centar, koji će biti u vlasništvu Republike Srpske i isključivo u vezi sa potrebama djece.

- Možemo garantovati da će ovaj projekat nastaviti da živi i da se usavršava u organizacionom i smislu materijalnih pretpostavki - rekao je Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obilježavanju jubileja 20 godina realizacije projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

On je čestitao učesnicima Projekta za istrajnost i uloženi trud da se ove aktivnosti realizuju na najbolji mogući način.

- Niko od 30.000 korisnika, koliko ih je do sada bilo, nije imao probleme, niti primjedbe na ovaj projekat, a to najbolje govori o njegovom uspjehu - rekao je Dodik.

On je istakao da je ponosan i na to što je Republika Srpska formirala Fond za liječenje djece u inostranstvu, koji je pokazao dobre i humane rezultate.

- Nijedno dijete koje je tražilo tu vrstu podrške nije izostalo, jer je Fond bio sposoban da reaguje i na velike iznose koji su bili potrebni u pojedinim slučajevima - rekao je Dodik.

On je naglasio da su na svakom koraku vidljivi napori društva da se odgovorno ponaša prema najmlađoj generaciji, kroz brigu o djeci u školama, vrtićima i na svim drugim poljima.

- Težimo da podržimo lokalne zajednice da izgrade dovoljno predškolskih kapaciteta, ali i da u kasnijoj fazi nađemo način da na društvo pređu kompletni materijalni troškovi boravka djece u vrtićima. To neće biti moguće u narednih par godina, ali treba da težimo ka tome - rekao je Dodik.

Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond za dječiju zaštitu Srpske.

Svečanosti su prisustvovali resorni ministar Alen Šeranić, direktor Fonda Nedeljko Јović, ministri u Vladi Srpske, te oko 150 učesnika Projekta.