latinica  ћирилица
28/09/2022 |  13:53 ⇒ 18:12 | Autor: SRNA

Uručena bista i zahvalnica za humanost OŠ "Knez Ivo" u Bijeljini (VIDEO)

Bista patrijarha Pavla izrađena na Kosovu i Metohiji i zahvalnica Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu uručene su danas Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini za humanost.
Uručena bista i zahvalnica OŠ "Knez Ivo od Semberije" - Foto: RTRS
Uručena bista i zahvalnica OŠ "Knez Ivo od Semberije"Foto: RTRS

Ova škola je od svih škola u Srpskoj prikupila najveću donaciju za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosmetu.

Dar je danas direktoru OŠ "Knez Ivo od Semberije" Radenku Saviću uručio predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, tokom posjete ovoj školi u Bijeljini.

Arlov je rekao novinarima da je OŠ "Knez Ivo od Semberije" među 147 osnovnih i srednjih škola Srpske učestvovala u humanitarnoj akciji za pomoć djeci na Kosmetu, te prikupila 8.920 KM u 2020. i 2021. godini.

- Škola koja broji oko 1.250 učenika sakupila je najveću donaciju od svih škola u Srpskoj i mi im na ovakav način zahvaljujemo. To je značajna pomoć. Ovu donaciju Odbor je uložio u izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - istakao je Arlov i dodao da je Centar izgrađen, a da je u toku opremanje.

On je naglasio da su u ovoj školi u Bijeljini i učenici, i roditelji, i nastavnici uz rukovodstvo od srca učestvovali u humanitarnim akcijama ovog odbora u posljednje dvije-tri godine.

- Koliko je važna materijalna pomoć toliko je važna i moralna, da djeca na Kosovu i Metohiji znaju da nisu sama. Izuzetno sam ponosan na ovu akciju jer je u njoj učestvovalo oko 100.000 učenika, a sva imena škola stoje ispisana u holu ovoga centra koji sad opremamo - rekao je Arlov.

On je dodao da od septembra do kraja godine traje akcija u okviru koje Odbor svake godine obraduje poklon paketićima više od hiljadu djece na Kosovu i Metohiji.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice otvorene su prostorije Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama "Podrži me - 9. januar", koje se nalaze u objektu izgrađenom donatorskim sredstvima Republike Srpske.

Arlov je danas u sjedištu Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini razgovarao sa vladikom Fotijem.