latinica  ћирилица
28/09/2022 |  14:47 ⇒ 17:08 | Autor: SRNA

Na listi najtraženijih bjegunaca dvojica muškaraca porijeklom iz BiH (FOTO)

Evropska policijska agencija Evropol objavila je listu najtraženijih bjegunaca, a na njoj se nalaze i dvojica državljana Slovenije porijeklom iz BiH.
Fotografije najtraženijih evropskih bjegunaca (Foto: Evropol) -
Fotografije najtraženijih evropskih bjegunaca (Foto: Evropol)

Među najtraženijim bjeguncima su Radomir Rale Cvijanović i Mladen Maki Samardžija, obojica porijeklom iz BiH i imaju dvojno državljanstvo - BiH i Slovenije.

Foto: Evropol

Samardžija /32/ optužen je za krijumčarenje droge i označen je kao "opasan", dok je Cvijanović /37/ optužen za organizovanu ili oružanu pljačku.

Foto: Evropol

Među bjeguncima porijeklom iz zemalja regiona, pod oznakom "opasan" su još državljani Srbije Goran Mladenović, za kojim je Kipar raspisao potjernicu, i Žarko Pijanović, kojeg traži Luksemburg, te Crnogorac Goran Milašinović, kojeg traži Kipar i koji ima oznaku "opasan".

Od svih zemalja regiona, Hrvatska ima najviše svojih državljana na listi najtraženijih. U Hrvatskoj je raspisana potjernica za Tomislava Šojića, koji je označen kao "opasan", Manuela Vulića, Marka Nikolića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda, Kristijana Čačića i Milana Nikolića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog ubistva.