latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:20 | Autor: SRNA

Gašić: Veliki značaj turizma za privredu Republike Srpske

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je u svim lokalnim zajednicama povećan interes za razvoj turizma i da se zbog toga moraju prepoznati potencijali.
Suzana Gašić - Foto: RTRS
Suzana GašićFoto: RTRS

- Da bi razvijali turizam moramo prepoznati svoje potencijale u svakoj lokalnoj zajednici - rekla je Gašićeva.

Ona je dodala da je Ministarstvo u proteklom periodu podsticalo lokalne turističke organizacije da svoje destinacije brendiraju i da ih definišu kao mjesto koje treba posjetiti i na takav način ih nametnuti u turističkoj ponudi Republike Srpske.

Gašićeva je izrazila zadovoljstvo što se širom Republike Srpske, a danas i u Prijedoru, prigodnim programom obilježava Svjetski dan turizma.

- Ovaj datum se pokazao kao značajan u proteklom periodu upravo jer smo vidjeli koliko turizam znači za ukupnu privredu Republike Srpske - rekla je Gašićeva novinarima u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora gradske Turističke organizacije Lejla Muslimović je čestitala svim turističkim radnicima Svjetski dan turizma, istakavši da se turizam vratio na velika vrata nakon teškog perioda koji je praćen pandemijom virusa korona.

Turistička organizacija i Gradska uprava Prijedor organizovali su prigodnu manifestaciju na malom gradskom trgu i prezentovali prigodne turističke promo materijale i proizvode koji prikazuju bogatstvo potkozarskog kraja.

Prijedorčani su imali priliku da pogledaju ponudu Nacionalnog parka Kozara, degustiraju proizvode domaćih proizvođača, ali i proizvode koje su pripremili učenici Poljoprivredno-prehrambene škole.

Priključili su se i učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Prijedora tako što su sa nastavnicima organizovali program kojim su predstavili svoj grad Prijedor u svjetlu ponude gostima.