latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:33 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Stručan i savjestan rad medicinara banjalučkog Doma zdravlja spasio mnoge pacijente (VIDEO)

Sastavni dio rada timova porodične medicine jesu i kućne posjete. Stručan i savjestan rad medicinara banjalučkog Doma zdravlja u život je vratio veliki broj pacijenata, a sa povećanjem kapaciteta, tvrde, poboljšaće se i nivo usluge.
Patronažna služba DZ - Foto: RTRS
Patronažna služba DZFoto: RTRS

Svetislav Petrović uskoro će da uplovi u devetu deceniju, a osjeća se, kaže, nikad mlađe.

Od pesimizma i negativnih misli koje mu je donijelo pogoršano zdravstveno stanje, tvrdi, spasila ga je nesebična njega supruge, ali i medicinske sestre Brane koja je u njihovom domu postala kao član porodice.

- Beznađe, prvi put se suočavate sa takvom situacijom i onda sam bio veliki pesimista dok Brana nije nekoliko dana dolazila i razgovarala sa mnom, onda sam joj ja povjerovao i uspjeli smo - rekao je Petrović.

- Tad smo ga kupali, bio je baš slab i tu ga je samo Brana spasila. Zato ja kažem da je ona moja spasilda - izjavila je Svetislavova supruga Јozefina.

Medicinska sestra ЈZU Doma zdravlja BanjalukaBranka Јanjić u svom pozivu, kako kaže, pronašla je svrhu, a pacijentima najbolje možete pomoći bezgraničnom podrškom i ohrabrivanjem.

- Svaka medicinska sestra, svaki zdravstveni radnik koji voli svoj posao, nije mu teško - poručila je Јanjićeva.

Osnovna svrha promjena u banjalučkom Domu zdravlja jeste bolja usluga i kvalitetnija zdravstvena njega, poruka je direktora ove ustanove Nevene Todorović.

Svetislav kaže da ga je u život vratila lijepa riječ, stručnost, ali i altruizam osoblja Doma zdravlja.