latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:39 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Cvijanović: Republičke institucije brinu o obrazovnom sistemu (FOTO/VIDEO)

Briga republičkih vlasti uvijek će biti usmjerena na obrazovni i zdravstveni sistem, izjavila je predsjendica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Cvijanović u posjeti OŠ Desanka Maksimović (Foto:instagram) -
Cvijanović u posjeti OŠ Desanka Maksimović (Foto:instagram)

Cvijanović je istakla da su na tom planu republička izdvajanja najveća.

Predsjednica Srpske, zahvaljujući čijoj je donaciji završen novi sportski teren u okviru igrališta Osnovne škole "Desanka Maksimović" u banjalučkom naselju Dragočaj, izrazila je zadovoljstvo što je ulagano u ovu i sve druge osnovne škole u Srpskoj, te što je sa novim sportskim terenom zaokružena priča u vezi sa ulaganjima u ovu školu.

- Škola "Desanka Maksimović" ima 460 učenika i 55 prosvjetnih radnika, dobro je organizovana i njome se dobro upravlja. Rukovodstvo škole zna da prema republičkim institucijama delegira ono što su njihove potrebe i zadovoljna sam što smo poslije ranijih intervencija uradili i sportski teren. On će biti na korist učenicima i njihovim nastavnicima, ali i djeci koja žive u Dragočaju - ocijenila je Cvijanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je izrazila želju da ova škola ima sve više đaka, da nastava bude dobro organizovana i da joj se izlazi u susret kada je riječ o nekim budućim potrebama.

- Uvijek sam ponosna kada republička vlast reaguje prema školama i vrtićima, te vodi računa o svemu drugom što je neophodno našem društvu. Godine i neprilike su nas učile i naučile da posebnu pažnju, pored obrazovanja, obraćamo i na zdravstveni sektor - rekla je Cvijanović koja je posjetila pomenutu školu gdje je završen i postavljen novi multifunkcionalni sportski teren za šta je iz kabineta predsjednice izdvojeno 30.000 KM.

Direktor škole Srđan Bogdanović zahvalio je za donaciju predsjednice Srpske.

- Predsjednica Srpske godinama ulaže u ovu obrazovnu ustanovu. Prvo je to bilo saniranje mokrih čvorova, pa ulaganje u rasvjetu, novu fasadu, stolariju. Ovo danas jeste "šlag na tortu" jer je riječ o modernom terenu sa multipodlogom koji će služiti djeci da igraju tenis, odbojku, košarku, fudbal i druge sportove - rekao je Bogdanović.

Bogdanović je podsjetio da je ova škola otvorena 1972. godine, te da je obnovljena zahvaljujući konstantnoj podršci republičkih institucija.

On je zahvalio institucijama, a pogotovo predsjednici Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je, kako je naveo Bogdanović, 2017. godine u ovu školu takođe uložio određena sredstva.