latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:48 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Ko je od lidera opozicije danas ostao uz Davora Dragičevića? (VIDEO)

Davor Dragičević i dalje traži pravdu za svog sina.
Opozicija - Foto: RTRS
OpozicijaFoto: RTRS

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci, gdje je pozvan zbog optužbi za remećenje javnog reda i mira 2018. godine, danas nema političara koji su prije četiri godine bili veoma glasni na skupu Pravda za Davida.

Ekipa RTRS jedna je od rijetkih danas došla da ga isprati. Atmosfera drugačija od uobičajene. Nakon rečenice - neka ste tu - objašnjava da je u Sud došao zbog optužbi da je remetio javni red i mir i to krajem decembra 2018.

- Ovo ništa nije čudno. Ali čudno je malo što nema nikog iz propozicije. Svi su govorili da su za Pravdu za Davida i čudno da se ne odvijaju procesi protiv njih - kaže Dragičević.

Mnogi iz te opozicije, ili kako ih Dragičević danas naziva propozicije, prije četiri godine na vlast su došli upravo preko protesta sa banjalučkog Trga Krajine.

Najvidljiviji bio je PDP-ov Draško Stanivuković, kojeg pamtimo po mnogim scenama sa tih protesta. I njega i Јelenu Trivić, koji su tada kategorično tvrdili da ne ulaze u Skupštinu.

Oboje su, ipak, ušli u Skupšptinu.

Četiri godine kasnije, 2022, Dragičević kaže da je razočaran što Banjaluka ni dolaskom nove gradske administracije nije postala, kaže, slobodan grad.

To potvrđuje, kaže Dragičević, to što još nije dobio dozvolu da postavi štand na banjalučki Trg Krajine, u petak u 12 časova. Dopis je, kaže, na vrijeme stigao u Gradsku upravu.

Stanivuković, međutim, ni danas ne zna šta traži Davor Dragičević.

Pogledajte prilog: