latinica  ћирилица
28/09/2022 |  18:24 ⇒ 30/09/2022 | 22:29 | Autor: RTRS

Zašto Mirko Šarović i Јelena Trivić nisu osudili Benjaminu Karić? (VIDEO)

Banjalučki gradonačelnik, Draško Stanivuković, još nije rekao šta misli o krivičnoj prijavi koju je sarajevski gradonačelnik, Benjamina Karić, podnijela protiv, kako je navela, onih koji su "sijali smrt" po Sarajevu i "agresorske vojske".
Stanivuković i Karić - Foto: RTRS
Stanivuković i KarićFoto: RTRS

Oglasio se Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

I to da kaže da je protiv Mirana Zupaniča, autora filma "Sarajevo safari", podnio krivičnu prijavu, a najavljuje je i Benjamini Karić.

Ona je na osnovu tog filma podnijela krivične prijave.

Srdačnost i zagrljaji dvoje gradonačelnika zagledanih u složnu budućnost Srba i Bošnjaka! Čim je napustila Banjaluku iz obećane "svijetle" budućnosti, Benjamina Karić se vratila u Sarajevo.

I to da postavi skaradni memorijal, uprkos žestokim protivljenjima porodica srpskih žrtava!

A sada i krivične prijave, i to na osnovu propagandnog filma Mirana Zupaniča, prema kojem su bogati stranci helikopterima stizali iz Beograda, i sa sa srpskih položaja pucali po Bošnjacima u Sarajevu.

Akademik Mirko Šošić kao hirurg ratne bolnice "Koran" u Palama prisjeća se rigoroznih procedura tadašnjih međunarodnih "mirovnjaka", za svako polijetanje i helikopterski prelet granice sa Srbijom. Pa i kada su u pitanju bili humanitarni transporti najtežih ranjenika.

Koliko god da je hitnost bila ključna za spas života, dozvole su, kaže, čekali 6 do 8 sati.

- Kad smo pitali zašto je takva procedura, onda su nam objašnjavali da to treba ići iz Sarajeva, odnosno Lukavice, pa to ide u Zagreb, iz Zagreba u Brisel iz Brisela u Vašington, da bi se onda vratilo itd. Prijetnja koja je bila, bila je ozbiljna, u tom smislu da ako neko poleti a da nema dozvole Unprofora biće eliminisan - priča Šošić.

I sam Zupanič je rekao da je film montirao i sarajevskoj publici poturio bez dokaza i svjedočenja.

A upravo laži iz njegovog filma, banjalučka gošća iskoristila je za podizanje krivične prijave protiv NN lica, koji su, kako je navela, sijala smrt po Sarajevu i za nju agresorske vojske.

Uzvraća gradonačelnik Istočnog Sarajeva. U završnoj fazi je prijava ali protiv poznatih počinilaca. Za početak, protiv Slovenca Zupaniča.

- Dobio sam par mejlova iz Slovenije kojima sam obaviješten da čovjek koji glumi obavještajca, koji priča priču je u stvari poznati slovenački prevarant, a da je gospodin Miran Zpanič ostrašćeni srbomrzac. E ja ću protiv Mirana Zupaniča da na isti način podnesem prijavu zbog izazivanja rasne, vjerske, nacionalne mržnje i netrpeljivosti - kategoričan je Ljubiša Ćosić.

Ćosić najavljuje da bi ista prijava mogla stići i na adresu sarajevske gradonačelnice.

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kaže da Јelena Trivić i Mirko Šarović ne govore šta misle o potezu sarajevske gradonačelnice jer su, kaže, Izetbegovića i reisa Kavazovića molili da dobiju bošnjačke glasove.

- Žalosno je što u takvoj politici Sarajeva u Republici Srpskoj imaju saveznike u PDP-u i SDS-u, koji evo sada, kada se na temelju jednog neistinitog filma pokreće krivična prijava od strane gradonačelnice Sarajeva, oni nemaju hrabrosti, smjelosti da bilo šta kažu u javnosti, u javnom prostoru. Pa kako misle da na adekvatan način zastupaju interese Republike Srpske, i srpskog naroda. Čega se stide, čega se boje - pita Košarac.

Nije "sramežljiv" i ćutljiv bio Draško Stanivuković kada je sarajevskoj gradonačelnici i Sarajevu, uz medijsku pompu, poklanjao česmu u centru Banjaluke!

I najavljivao izgradnju "parka mira" sa tri statue vojnika iz tri suprotstavljene vojske posljednjeg rata.