latinica  ћирилица
28/09/2022 |  19:23 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Prikupljen novac za liječenje Anđele Tanacković

Prikupljen je novac za Anđelu Tanacković, šesnaestogodišnju djevojčicu iz Ugljevika kojoj je neophodno liječenje u Njemačkoj, objavila je njena majka Јelica Tanacković i zahvalila svima za dobročinstvo.
Anđela Tanacković (Foto: Glas Srpske) -
Anđela Tanacković (Foto: Glas Srpske)

- Prikupljen je novac za liječenje naše ćerke Anđele. Sa vjerom u Vaskrslog Gospoda i dobročinstvom svih ljudi, želimo da se zahvalimo svima na svakom vidu pomoći i obavijestimo da zaustavljamo dalje prikupljanje novca za liječenje naše ćerke Anđele - objavila je Tanackovićeva na Fejsbuku.

Povodom apela za pomoć, zajedno sa ljudima dobre volje, uključio se i Fond solidarnosti "Duša djece" i uplatio prvi predračun od 250.000 evra na račun bolnice u Flensburgu //Malteser Krankenhaus St. Franziskus-Hospital/.

Anđelina majka je navela da su poslije humanitarnih bazara, koncerata, predstava, utakmica i mnogobrojnog sadržaja uvidjeli da nisu sami.

- Dugujemo veliku zahvalnost Fondu solidarnosti "Duša djece", Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim parohijama naše svete Crkve, prijateljima, rodbini kao i svim privrednim subjektima i državnim institucijama, te ljudima dobre volje svih nacionalnosti koji su pokazali da granice nisu prepreka, a da je humanost na prvom mjestu", navela je Anđelina majka.

Anđela se trenutno nalazi u Flensburgu gdje je započeo nastavak liječenja.