latinica  ћирилица
29/09/2022 |  08:42 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Kesić: Podnio sam tužbu protiv Branislava Borenovića (VIDEO)

Podnio sam tužbu protiv Branislava Borenovića iz PDP-a zbog navođenja i zloupotrebe mog imena 19. septembra, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Obrad Kesić - Foto: RTRS
Obrad KesićFoto: RTRS

Kesić je poručio da će Borenović na sudu imati priliku da dokazuje svoje neistine.

- Borenović je iznio velike neistine o meni. Prvo me je povezao sa Udbom što je mnogo smiješno imajući u vidu da sam otišao iz Јugoslavije sa 22 mjeseca, odrastao sam i školovao se u Americi, da sam radio sa opozicijom u Srbiji, bio sam predstavnik Saveza za promjene. I druga stvar, što je isto problematično, povezao me je sa nečim sa čim apsolutno niti imam veze niti sam uopšte bio upoznat dok nisam čuo na radiju da je taj dokument iznesen u javnost - precizirao je Kesić. 

Kesić je naglasio da mu "ova tužba dolazi vrlo teško zato što je čovjek koji vjeruje u slobodu govora".

- Svi ljudi koji pretenduju da dobiju neku veću odgovornost za narod i Republiku, i u BiH, trebaju da imaju neki veći nivo i osjećaj odgovornosti i ne trebaju tako lako da se bave sa neistinama. Nažalost, ovo sa Borenovićem već djeluje kao da on ima neki problem sa mnom. Ovo nije prvi put, ali jeste prvi put da ja odlučujem da reagujem i da preduzmem neke pravne mjere nadajući se da će to da pošalje jasan signal da svako mora da se ponaša opdgovorno. To ne opravdava bilo kakva kampanja ili ciljevi u toj kampanji zato što mnogi političari misle da krajnosti opravdavaju sredstva - rekao je Kesić.