latinica  ћирилица
29/09/2022 |  11:19 ⇒ 16:02 | Autor: RTRS

Liječenje u Srpskoj za povratnike u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu (VIDEO)

Srpski povratnici u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu mogu se liječiti u zdravstvenim ustanova Republike Srpske. Ovo je definisano protokolom koji su danas potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Republičkog sekreterijata za izbjegla i raseljena lica Davor Čordaš.
Potpisivanje protokola - Foto: RTRS
Potpisivanje protokolaFoto: RTRS

Protokole su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, te predstavnici UKC-a, prijedorske bolnice, direktor Centra za podršku povratnicima u Unsko-sanskom kantonu Nemanja Davidović, te načelnici opština Drvar, Grahovo i Glamoč, Dušica Runić, Uroš Đuran i Nebojša Radivojša.

- U okviru godišnjeg budžeta Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije biće planirano po 150.000 KM za liječenje pacijenata iz ova dva kantona - rekao je Šeranić.

Čordaš je ocijenio da su protokoli veoma važni za povratnike, koji su uglavnom starija populacija, a kojima su regulisali način plaćanja zdravstvene usluge.

Runićeva je podsjetila da su i ranije imali potpisan sporazum sa UKC-om i bolnicom u Prijedoru, koji je funkcionisao na osnovu uputnica nadležnih kantonalnih zavoda za zdravstveno osiguranje.