latinica  ћирилица
29/09/2022 |  13:50 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Bosnić za RTRS: Dodik uvijek bio uz Srbe iz Republike Srpske Krajine (VIDEO)

Predsjednik Udruženja Krajišnika Srbije Mile Bosnić rekao je za RTRS da su Milorad Dodik i sadašnja vlast u Republici Srpskoj mnogo pomogli tamošnjim Srbima.
Mile Bosnić - Foto: RTRS
Mile BosnićFoto: RTRS

- A koliko je nama pomogao Milorad Dodik i sadašnja vlast, to samo mi znamo i nemojte da vam mi to dođemo objašnjavati. Ključna stvar je u tome da je Milorad Dodik vratio Republiku Srpsku na mjesto koje joj pripada. Glas za Milorada Dodika i Željku Cvijanović znači glas za Republiku Srpsku - rekao je Bosnić.

Bosnić je rekao da će Srbi tako odbraniti sebe i neće doći u situaciju u koju su, kako kaže, oni došli u Republici Srpskoj Krajini.

- Doduše, mi smo otišli u par dana u velikoj koloni. U Republici Srpskoj bi to trajalo malo duže, ali bi vam se desilo isto što i nama - od ove kafane ovdje šetali bi do Korduna, ali u Vojvodini ili negdje u Srbiji. Zato izađite, znate za koga trebate da glasate ako ste za Republiku Srpsku - istakao je Bosnić.

Bosnić je naglasio da su oni kao Udruženje i kao ljudi koji imaju veze sa ovim krajem odlučili da se pojave na izborima u Srpskoj i da traže od svojih članova, prijatelja i rođaka da glasaju za Milorada Dodika i Željku Cvijanović jer su oni, kako je naveo, personifikacija Republike Srpske.

- Ukoliko se, ne daj Bože, desi da oni ne pobijede, u vrlo kratkom periodu Republike Srpske neće biti. To je istina i znak upozorenja za sve naše u Srpskoj da u nedjelju moraju da izađu u što većem broju i da zaokruže Republiku Srpsku, a zaokružiti Republiku Srpsku u ovom trenutku znači zaokružiti Milorada Dodika i Željku Cvijanović - poručio je Bosnić.

Bosnić je istakao da Milorad Dodik ima odlične odnose sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- On je 2017. godine, prvi put kad su bili izbori, došao i lično podržao Vučića u izborima, a Srbija je garant Dejtonskog sporazuma - rekao je Bosnić.

Bosnić je napomenuo da Dodik ima odlične odnose i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, zahvaljujući čemu je Rusija spriječila da se u Savjetu bezbjednosti UN-a usvoji rezolucija o genocidu gdje bi srpski narod bio proglašen za genocidan.

- A ovi drugi, nažalost, idu kod Šolca. Vi znate šta taj čovjek predstavlja. Idu kod Engleza koji su pokrenuli rezoluciju u Savjetu bezbjednosti UN-a. Mirko Šarović je možda trebao da ima pitanje Srba 1995. godine, a možda i ranije, a ne sad. I što dalje od Srba iz Republike Srpske Krajine. Vi sarađujete sa onima koji su nas otjerali. Nemojte zaboraviti da su glavni u tom našem tjeranju bili Nijemci, a sad je i vama tamo upravnik i sa njim vi sarađujete - poručuje Bosnić.