latinica  ћирилица
29/09/2022 |  14:30 ⇒ 16:38 | Autor: RTRS

"Veljka Lazića pamtićemo kao istinskog borca za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom smrti Veljka Lazića, uputila je telegram saučešća njegovoj porodici i Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpe.
Veljko Lazić - Foto: RTRS
Veljko LazićFoto: RTRS

- Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Veljka Lazića. Pamtićemo ga kao istinskog borca za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i unapređenje prava porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu predsjednice Republike Srpske.

Telegram saučešća uputio je i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, ističući da je Lazić svoj posao radio vrijedno i posvećeno do posljednjeg trenutka u interesu Republike Srpske.

- Gospodina Lazića pamtićemo kao čovjeka mirnog, čestitog i posvećenog teškom poslu na čelu Organizacije koja do danas nosi veliki teret dokazivanja pravde i istine za sve srpske žrtve u Odbrambeno-otadžbinskom ratu - naveo je Čubrilović u telegramu saučešća.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović uputio je saučešće povodom smrti predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljka Lazića, ističući da se Lazić neumorno zalagao za širenje istine o stradanjima srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić preminuo je jutros u 78. godini od posljedica moždanog udara u bolnici u Gradišci, potvrdila je njegova porodica.