latinica  ћирилица
29/09/2022 |  14:43 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Borenović predao prijavu protiv nadležnih u Gradskoj upravi; Јavor: Sve rađeno u skladu sa zakonom

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović predao je Okružnom javnom Tužilaštvu prijavu protiv nadležnih lica u Gradskoj upravi Prijedor i odgovornih gradskih institucija zbog, kako je naveo, malverzacija u vezi s gradskim zemljištem.
Gradska uprava Prijedor - Foto: RTRS
Gradska uprava PrijedorFoto: RTRS

Ovo je očigledan pokušaj da se nekoliko dana prije izbora lažima obmanu građani Prijedora, zarad dobijanja jeftinih političkih poena, kaže gradonačelnik Slobodan Јavor i ističe da u ovom slučaju nema ništa protivzakonito.

Tužilaštvu je predao svu relevantnu dokumentaciju u vezi s ovim slučajem.

- Okružno tužilaštvo i institucije Republike Srspske treba da utvrde sve činjenično stanje šta se i kako se tu dešavalo, po pitanju čitave te manipulacije, ozbiljne štetne radnje, za koju smo ubijeđeni da je Prijedor oštećen za iznos od preko milion konvertibilnih maraka - rekao je Borenović.

Јavor ističe da je apsolutno siguran da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

- Kada Tužilaštvo konstatuje da nije bilo nezakonitih radnji, da je sve urađeno u skladu sa zakonom, ja ću doći ovdje, na isto ovo mjesto sa Kovačevićem i predati krivičnu prijavu u skladu sa članom 334. Krivičnog zakona, za lažno prijavljivanje krivičnog djela, protiv Borenovića, za šta je predviđena kazna zatvora do dvije godine. Ubuduće će Borenović dobro razmisliti glavom prije nego što u javnost iznese netačne tvrdnje i navode - rekao je Јavor.