latinica  ћирилица
29/09/2022 |  15:03 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Novitović na slobodi, zabranjeno mu da obavlja dužnost direktora

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odbio je prijedlog Republičkog javnog tužilaštva da odredi pritvor v.d. direktoru Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanu Novitoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, navedeno je u saopštenju Suda.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

Kako je saopšteno iz Okružnog suda, navodeći inicijale, Novitoviću je zabranjeno obavljanje službene dužnosti v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i sastajanje i kontaktiranje sa više lica.

Navodi se da mu je zabranjeno da se sataje i kontaktira sa N. Ć, D.K, P S, Ž. Ј, A.M, A.D, Ž.L, A.T, Lj.S, R.V, A.Š. i Ž.Đ., kojim se osumnjičeni ne smije približiti na udaljenost manjoj od 30 (trideset) metara, ma gdje se oni nalazili, kao i da sa njima ne smije uspostavljati kontakte putem sredstava telekomunikacija.

- Osumnjičeni je upozoren da će protiv njega biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenh mjera zabrane. Mjere zabrane mogu trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako licu nije izrečena kazna zatvora, ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako je ona izrečena. Sudija za prethodni postupak će svaka dva mjeseca ispitati da li je još potrebna primjena mjera zabrane koje su određene - ističe se u saopštenju.