latinica  ћирилица
29/09/2022 |  15:16 ⇒ 30/09/2022 | 22:33 | Autor: SRNA

Јovanović: Јedinstvo - imperativ srpskog naroda

Bivši diplomata Vladislav Јovanović poručio je danas u Beogradu da u dramatičnim okolnostima u kojim se svijet nalazi Srbi moraju da očuvaju međusobno jedinstvo i da se složno suprotstave pritiscima na srpski narod, koji je jedan od najstarijih u Evropi.
Vladislav Јovanović (Foto: Tanjug/ Sava Radovanović) -
Vladislav Јovanović (Foto: Tanjug/ Sava Radovanović)

On je, govoreći na tribini "Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH", naglasio da se i Srbija i Republika Srpska nalaze pod jakim pritiscima Zapada koji Balkan smatra zonom svojih interesa i žele da uguši bilo kakav otpor i "čine sve da očiste Balkansko zaleđe pred udar na Rusiju pa i Kinu".

Prema njegovim riječima, u vrijeme kada se Evropa nalazi u vremenu jedne od najvećih podjela u svojoj istoriji potrebno je pružiti podršku onim koji su zaslužni za očuvanja srpskih država – Srbije i Srpske.

Јovanović je upozorio da će Zapad pokušati da vrati Republiku Srpsku u predratno stanje, da će nastaviti da podriva Dejtonski mirovni sporazum, te da se mora imati svijest da se Srpska tome može suprotstaviti samo sabiranjem, i da treba da bude, kako je naveo, jež koga ne mogu da slome.

On je poručio da Srbi u Srpskoj imaju priliku da na predstojećim izborima iskažu to jedinstvo i da budu složni kada je najteže.

- A ono najteže je upravo sada. Ako sada ne pokažemo ispit zrelosti, pitanje da li ćemo uskoro imati novu šansu za tako nešto - zaključio je on.