latinica  ћирилица
29/09/2022 |  16:09 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Univerzitet u Banjaluci: Radna mjesta za 26 asistenata (VIDEO)

Na banjalučkom Univerzitetu će u radni odnos od ponedjeljka, 3. oktobra, biti primljeno 26 asistenata, od kojih 13 u stalni radni odnos, a ostali će biti u dopunskom radnom angažmanu.
Univezitet u Banjaluci: Radna mjesta za 26 asistenata - Foto: RTRS
Univezitet u Banjaluci: Radna mjesta za 26 asistenataFoto: RTRS

Rektor Univerziteta Radoslav Gajanin istakao je da u akademsku zajednicu ulaze najbolji studenti, odnosno dobitnici "Zlatne značke" jer je to garant uspjeha Univerziteta u budućnosti.

- Na tome Univerzitet insistira sve vrijeme - da u akademsku zajednicu u zvanje asistenta budu odabrani najbolji, ako su prisutni na konkursu, a ako nisu, onda najbolji prijavljeni kandidati - rekao je Gajanin.

Dekan Filološkog fakulteta Biljana Babić naglasila je da je ovaj fakultet od ove akademske godine sa dva nova studijska programa i te kako konkurentan i da budući brucoši mogu očekivati izuzetno kvalitetnu nastavu i naučni rad.

Asistent Sonja Stanković zadovoljna je što je imenovana za višeg asistenta na Filološkom fakultetu, ističući da je ispunila svoj životni san za koji se školovala.

Asistent na Pravnom fakultetu Igor Mirjanić rekao je da je pred novozaposlenim asistentima dug put i mnogo rada i usavršavanja.

Mirjanić zahvalio je rukovodstvu Univerziteta i nastavnicima koji su ga izabrali i dali mu priliku da bude dio akademske zajednice i mogućnost da opravda očekivanja u daljem radu.

Asistenati će biti zaposleni na Ekonosmkom, Pravnom, Filološkom, Filozofskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom, Tehnološkom, Elektrotehničkom i Fakultetu političkih nauka, kao i na Akademiji umjetnosti.