latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:52 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

U Doboju otvoren novi objekat vrtića "Majke Јugovića" (VIDEO)

U Doboju je otvoren četvrti objekat Јavne predškolske ustanove "Majke Јugovića", kapaciteta 150 korisnika.
Doboj - vrtić - Foto: RTRS
Doboj - vrtićFoto: RTRS

Time više nema liste čekanja za mjesto u vrtiću. Višemilionska ulaganja u izgradnju i opremanje objekta, obezbijeđena su iz budžeta grada.

Mirka Delić majka je dva sina, mlađi je već četiri mjeseca na listi čekanja za upis u vrtić, pa je, kaže, otvaranje novog objekta za nju spas.

- Ovi vrtići što postoje već su svi popunjeni, tako da će mi dobro doći da moje dijete krene u vrtić. Za nas roditelje koji smo zaposleni ovo ima veliki značaj - kaže Mirka.

U novom objektu radiće 12 vaspitačica u pet vaspitno-obrazovnih grupa, od kojih su dvije jasličke.

Oko 100 djece je na listi čekanja, a počinje rad kada sve potrebne procedure prođu za dobijanje dozvole za rad.

Objekat je građen po evropskim standardima, a višemilionska ulaganja realizovana su iz budžeta grada.

Sa više od hiljadu metara kvadratnih prostora, novi objekat obuhvata i prostorije za boravak i igru djece, kuhinju, garderobu i kancelarije.

- Ovo je investicija od preko tri miliona plus oprema. 560.000 maraka je kuhinja i kompletna oprema - istakao je Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja

- Ovo je zaista nešto što podiže standarde ne samo za djecu i njihov boravak - dodao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dosdik.

Naglasio je da u narednom periodu Doboj čeka i otvaranje najsavremenije bolnice.

- Želimo da završimo sve započete objekte ovdje, a već danas razgovaramo šta ćemo raditi iduće godine - zaključio je Dodik.

U javnoj predškolskoj ustanovi "Majke Јugovića" u četiri objekta na području grada i u objektu u Petrovu, trenutno boravi 450 djece u 19 vaspitno-obrazovnih grupa.