latinica  ћирилица
29/09/2022 |  18:06 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

SNSD protiv Draška Stanivukovića podnio prijave CIK-u i Tužilaštvu (VIDEO)

U Centraloj izbornoj komisiji nema potvrde da li im je stigla prijava za video-snimak, objavljen u medijima, na kojem je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, sa službenom dokumentacijom Gradske uprave u prostorijama PDP-a.
Gradska uprava - Foto: RTRS
Gradska upravaFoto: RTRS

Nakon informacija objavljenih u medijima da je riječ o arhivi sa podacima oboljelih od kovida, Gradski odbor SNSD-a jutros je podnio prijavu Cetralnoj izbornoj komisiji, a od Tužilaštva traže da ispita šta je na snimku.

U CIK-u ne znaju za prijavu, a kažu da će je, kad stigne, razmatrati nakon izbora.

Na snimku, koji su prenijeli mediji u Srpskoj, vidi se sastanak aktivista PDP-a, koje predvodi Draško Stanivuković. Na stolovima u stranačkim prostorijama su žute fascikle, pojedine čak u sanducima za posteljinu, na kojima se jasno vidi grb banjalučke Gradske uprave.

Mediji prenose da su u žutim fasciklama rješenja o izolaciji građana zbog virusa korona, na kojima su lični podaci poput matičnog broja, broja telefona i adrese stanovanja.

SNSD je podnio prijavu CIK-u i nadležnom Tužilaštvu zbog, kako navode, sumnje da je Stanivuković zloupotrijebio lične podatke građana, radi prikupljanja glasova za poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini.

- To je krađa. Ukrali ste nečije podatke, nečiju imovinu i koristite kako hoćete. U prevodu, kao da vam je neko ušao u kuću u vršlja vam po kući - kaže Srđan Mazalica, potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

U Centralnoj izbornoj komisiji tvrde da još nisu dobili prijavu protiv Draška Stanivukovića.

Ako CIK prijavu dobije do nedjelje, razmatreće je tek poslije izbora, kaže član CIK-a Vanja Bjelica Prutina. Interesatno da je Bjelica Prutina prije ulaska u CIK bila savjetnica Mirka Šarovića.

- CIK u vrijeme izborne šutnje neće donositi odluke. U tom periodu ćemo napraviti pauzu u rješavanju prigovora kako ni na koji način ne bi uticali na bilo čiji izborni rejting. Ali sve ono što ostane rješavaćemo poslije izbornog dana - istakla je Bjelica Prutina.

A šta onda da čekuju građani Banjaluke na dan izbora, pita SNSD-ov Srđan Amidžić. I ko će, pita, zaštititi glasačke listiće u Gradskoj izbornoj komisiji, ako PDP-ov Draško Stanivuković, prema snimku koji su prenijeli mediji, zloupotrebljava lične podatke građana koji su bili u izolaciji?

- S druge strane, sve vreće s glasovima dolaze u GIK, odnosno ulaze u prostorije Gradske uprave. Da li mi sad treba da budemo sigurni, s obzirom na to da je neko pokazao spremnost da taj materijal iznosi iz Gradske uprave i nosi u partijske prostorije, da će te vreće biti zaštićene - pita Amidžić.

Draško Stanivuković nije reagovao na sporni snimak. Oglasio se predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

- Zamislite kakva je to drskost i bezobrazluk da dotični iz SNSD-a pričaju o zloupotrebi javnih podataka. Toliko licemjerno, toliko smiješno da ne znam kako to drugačije da nazovem - kaže Borenović.

Epilog ove priče očigledno ćemo saznati nakon izbora!