latinica  ћирилица
29/09/2022 |  19:02 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

Princ Filip razgovarao sa Dodikom; Poželio sreću na predstojećim izborima

Princ-nasljednik Filip Karađorđević razgovarao je danas sa srpskim članom Predsjedništava BiH Miloradom Dodikom, saopšteno je iz kabineta princa Filipa.
Dodik i princ Filip (Foto: twitter.com/PrincFilip1 - ARHIV) -
Dodik i princ Filip (Foto: twitter.com/PrincFilip1 - ARHIV)

Princ Filip je izrazio spremnost da zajedno sa suprugom Danicom i njihovom "Kraljevskom Fondacijom" intenzivnije radi sa Vladom Republike Srpske na projektima u oblasti očuvanja kulturno-istorisjkog nasljeđa vezanog za dinastiju Karađođević, kao i u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Na taj način, prinčevski par će nastaviti afirmaciju i promociju Republike Srpske u svijetu.

- Zahvalan sam predsjedniku Dodiku i na dosadašnjoj saradnji i privrženosti poštovanju i njegovanju kulture i tradicije vezane za dinastiju Karađorđević. Primjer dobre prakse koju je iznjedrila dosadašnja saradnja je i početak obnove devastiranog letnjikovca kraljevske porodice u Han Pijesku, koja je bila jedno od omiljenih mjesta za odmor Kralja Aleksandra i njegove porodice - istakao je princ Filip.

Kako princ ističe, brojne rođake i prijatelje iz kraljevskih porodica širom svijeta, ugostio bi upravo u Republici Srpskoj.

- Republika Srpska njeguje kulturu sjećanja i ima pregršt lokaliteta koji su istorijski vezani za dinastiju Karađorđević koje treba predstaviti svijetu, a u cilju njihove promocije. U budućnosti bih brojne rođake i prijatelje iz kraljevskih porodica širom svijeta ugostio u Republici Srpskoj – zaključio je princ Filip.

Princ je na kraju razgovora Dodiku poželio sreću na predstojećim izborima.