latinica  ћирилица
30/09/2022 |  10:17 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Obilježavanje godišnjice smrti Milana Јelića; Vijence položili Cvijanović i Dodik (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović položili su danas u Modriči vijence na grob bivšeg predsjednika Srpske Milana Јelića, povodom 15 godina od njegove smrti.
Pomen Milanu Јeliću - Foto: RTRS
Pomen Milanu ЈelićuFoto: RTRS

Milan Јelić će ostati upamćen kao veliki čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos stabilizaciji i razvoju Republike Srpske, rekla je danas predsjednica Srpske Željka Cvijanović povodom obilježavanja 15 godina od smrti bivšeg predsjednika Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Јelić ostati vječno u živom sjećanju, jer je do prerane smrti uradio mnogo za društvo.



- Ovo je prilika da se svi prisjete Јelićevog lika i djela, njegovih brzih, kao i promišljenih opservacija - kazao je Dodik.

Vijence na groba na gradskom groblju u Modriči položila je i porodica pokojnog Јelića.

Cvijeće su položili ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mara Granula.

Foto: RTRS

Poštu Јeliću odalo je i rukovodstvo opštine Modriča, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, sportskih i nevladinih organizacija.

Foto: RTRS

Milan Јelić, predsjednik Republike Srpske, privrednik i političar, preminuo je 30. septembra 2007. godine.

Јelić je bio univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik iz Republike Srpske.

Bio je šesti predsjednik Republike Srpske, predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske.