latinica  ћирилица
30/09/2022 |  10:48 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Višković u Milićima; Posjetio fabriku Div-trejds i Јugoteks (FOTO/VIDEO)

Republika Srpska se uspješno i odgovorno nosi sa globalnom ekonomskom krizom, poručio je predsjednik Vlade Radovan Višković.
Premijer Višković u Milićima - Foto: RTRS
Premijer Višković u MilićimaFoto: RTRS

Višković je najavio da će Vlada uskoro uputiti inicijativu potencijalnim investitorima o ugovaranju garantovane cijene elktrične energije.

Premijer je posjetio preduzeća Јugoteks i Div trejd u poslovnoj zoni u Milićima. U ovaj projekat Vlada Srpske uložila je 800.000 KM, a Pokrajinska vlade Vojvodine 500.000 KM.

Vlada Srpske je u protekle četiri godine, preko Zavoda za zapošljavanje, uložila više od 1,6 miliona maraka za zapošljavanje u Milićima. Prošle godine otvoren je pogon Јugoteksa za proizovdnju zaštitne odjeće. Zaposleno je 25 žena.

- Došli smo do nekog nivoa gdje već možemo da zapošljavamo i veći broj radnika. Nadamo se da ćemo sljedeće godine zaposliti i drugu smjenu - rekla je Milijana Sušić rukovodilac proizvodnje u Јugoteks.

Novih 90 radnih mjesta biće obezbijeđeno zahvaljujući preduzeću Div trejd iz Bačke Palanke koje se bavi proizvodnjom džambo vreća. Izgradnja proizvodnog pogona se privodu kraju, a obuka bi trebala početi do kraja godine.

- Јedan od naših strateških partnera je i Alumina Zvornik. Tako da je to došlo, dovelo do ideje da otvorimo pogone i ovdje - rekla je Dragana Dudošević predstavnica Div trejda Bačka Palanka.

Načelnik opštine Milići je dodao da je je ovo glavni i prioretni cilj koji smo sami sebi u lokalnoj zajednici postavili. 

Premijer Srpske Radovan Višković istakao je da će uskoro uslijediti inicijativa Vlade potencijalnim o ugovaranju garantovane cijene električne energije.

- Zavisno od njihove investicije i broja zaposlenih ljudi znači imaće u najmanju ruku tri puta jeftiniju cijenu električne energije, nego što to imaju neki drugi, pod uslovom gdje će Vlada propisati uslovno rečeno nivoe, pa reći, ne znam za investiciju do toliko i toliko taj,za nešto drugo to - rekao je Višković.

Višković je rekao da će ovom ponudom prema stranim investitorima Vlada omogućiti nova zapošljavanja, te da će to biti ponuđeno i domaćim investitorima. Naglasio je da Srpska danas ima najveći broj zaposlenih, a imperativ i u narednom periodu biće nova radna mjesta.