latinica  ћирилица
30/09/2022 |  11:58 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Dodik: Јelić do prerane smrti uradio mnogo za društvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Modriči da će nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Јelić ostati vječno u živom sjećanju, jer je do prerane smrti uradio mnogo za društvo.
Pomen Milanu Јeliću - Foto: RTRS
Pomen Milanu ЈelićuFoto: RTRS

Dodik je povodom obiolježavanja 15 godina od Јelićeve smrti rekao da je to prilika da se svi prisjete Јelićevog lika i djela, njegovih brzih, kao i promišljenih opservacija.

- Nikada nije mirovao, kao da je znao da će ga smrt prekinuti uvijek je jurio, stizao i završavao posao - rekao je Dodik.

Dodao je da gubitak Јelića nikada neće prežaliti, ali da je ponosan jer je poznavao važnog čovjeka koji mu je pomogao da kristališe pojedine stavove u odnosu na ljude i društvo.

- Sada mi je najvažnije da sam na ovom mjestu, prije 15 godina sam mu obećao da će ga čuvati Policija Republike Srpske i ona ga čuva i danas. Kada je bila reforma policije, htjeli su nam je oteti, ali sam se na njegovom grobu zavjetovao da se to neće dogoditi - rekao je Dodik.

Istakao je da je Јelić bio veliki čovjek i patriota, sportski i humani radnik, te da je volio Modriču iznad svega, koju nije napustio ni kada je bio na funkcijama predsjednika i ministra.

- Iz Modriče je išao u Banjaluku na posao. To je govorilo o tome koliko je bio povezan sa ovom opštinom. Neka mu je slava - rekao je Dodik.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski fotije, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, danas je u Modriči služio parastos povodom 15 godina od smrti bivšeg predsjednika Srpske Milana Јelića.

Milan Јelić /1956-2007/, predsjednik Republike Srpske, privrednik i političar, preminuo je 30. septembra 2007. godine.

Poštu Milanu Јeliću na gradskom groblju u Modriči, osim Јelićeve porodice, odali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, te ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Među njima su bili poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mara Granula i Risto Marić, kao i poslanik u parlamentu BiH Sanja Vulić, te rukovodstvo opštine Modriča, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, sportskih i nevladinih organizacija.