latinica  ћирилица
30/09/2022 |  13:12 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Obilježena godišnjica smrti nekadašnjeg predsjednika Srpske Milana Јelića (FOTO/VIDEO)

Povodom 15 godina od smrti Milana Јelića, nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske, na gradskom groblju u Modriči, u prisustvu porodice, zvaničnika Republike Srpske, najbližih saradnika i prijatelja, pomen je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije. Milan Јelić, izabran je za šestog predsjednika Republike Srpske krajem 2006. godine, a preminuo je 30. septembra 2007. godine.
Pomen Milanu Јeliću - Foto: RTRS
Pomen Milanu ЈelićuFoto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položili su danas u Modriči vijence na grob bivšeg predsjednika Srpske Milana Јelića.

Prošlo je 15 godina a vrijeme nije ništa promijenilo, samo je potvrdilo da je Milan Јelić bio veliki čovek koji je dao nemerljiv doprinos u stabilizaciji i privrednom razvoju Srpske, kaže predsjednica Željka Cvijanović.

-Јelić će ostati upamćen kao veliki čovjek koji dao svoj nemjerljiv doprinos da stbilizujemo Srpsku, da je izgrađujemo u postratnom periodu. Vodio je računa o svojoj lokalnoj zajednici, ali isto tako i o svim drugim lokalanim zajednicama širom Republike. Bio je veliki čovjek - poručila je predsjednica Srpske.

Milorad Dodik je povodom obilježavanja 15 godina od Јelićeve smrti rekao da je to prilika da se svi prisjete Јelićevog lika i djela, njegovih brzih, kao i promišljenih opservacija.

- Nikada nije mirovao, kao da je znao da će ga smrt prekinuti uvijek je jurio, stizao i završavao posao - rekao je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Dodao je da gubitak Јelića nikada neće prežaliti, ali da je ponosan jer je poznavao važnog čovjeka koji mu je pomogao da kristališe pojedine stavove u odnosu na ljude i društvo.

- Srpska će uvijek biti zahvalna Milanu Јeliću za sve ono što je za nju učinio i zato su ga njegova djela učinila besmrtnim, rekao je srpski član Predsedništva i dodao da je Јelić bio njegov najbliži saradnik, posebna ličnost u njegovom životu.

- Ovdje sam sa ponosom zato što što sam poznavao jednog važnog čovjeka u mom životu koji je pomogao da i ja kristališem neke svoje stavove u odnosu na društvo, na ljude - naglasio je Dodik.

Sin pokojnog Milana Јelića, Petar Јelić, istakao je da su mnogobrojni koji su danas došli da posjete grob njegovog oca samo dokaz koliko je bio cijenjen.

- Kada vidim ovoliko ljudi, rodbine koji se ovdje okupljaju svake godine, daje našoj porodici snagu i volju da nastavimo njegom put. Ovo je samo dokaz da je uradio mnogo za Srpsku, Modriču i cijelu regiju - rekao je Јelić.

Milan Јelić iznenada je preminuo 30. septembra 2007.godine od srčanog udara u 51.godini. Prije nego što je izabran za predsjednika Srpske, bio je i ministar privrede, energetike i razvoja. Јelić je bio univerzitetski profesor i predsjednik Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog saveza BiH.